Llegim a l'Andana Podcast

Llegim a l’Andana des de Plaça del Llibre, en la seua onzena edició, realitzada al Jardí Botànic de la Universitat de València. Ens proposem conèixer el paper de la literatura classica a l’educació obligatòria i el Batxillerat.  Quins beneficis introdueix la lectura d’obres clàssiques en els joves? Quins gèneres i quines temàtiques els agrada llegir? 

Com a característica general, cal destacar la seua intemporalitat perquè són obres que parlen dels principals problemes i inquietuds de l’espècie humana i, per tant, gaudeixen d’una modernitat indiscutible. Qui no ha patit mai per un amor no correspost? Qui no ha sentit mai enveja d’una altra persona? Qui no ha volgut assemblar-se a l’heroi o a l’heroïna ideal? Preguntes que interpel·len a la nostra essència, ara i sempre. 

Parlem sobre la importància de revisar els clàssics i oferir-los als joves amb Pasqual Alapont, qui ha publicat una adaptació de Romeu i Julieta amb Andana Edicions; amb Llúcia Casanova, autora d’una adaptació de Tristany i Isolda; i Víctor Labrado, qui ha revisat per a Andana tres clàssics: El llibre dels fets de Jaume I, Tirant Lo Blanc de Joanot Martorell i L’Odissea d’Homer.


Convidats

Pasqual Alapont, Llúcia Casanova i Víctor Labrado, autors de distintes adaptacions de clàssics.


Llibres que apareixen al pòdcast

Podcasts relacionats