Llegim a l'Andana Podcast

Els llibres informatius i juvenils han canviat molt, però les preguntes que ens fem continuen sent les mateixes. Els animals, els cos humà, la història, la naturalesa, l’univers… Sobre tot això tenim una quantitat enorme d’informació gràcies a Internet, encara que, de vegades, no és gens beneficiosa. «Infoxicació», li diuen. En aquest paradigma, a Andana pensem que els llibres informatius poden ser molt útils, tant per als joves lectors com per a adults de totes les edats.

I… Què és exactament un llibre informatiu? Un llibre de no-ficció que permet als lectors accedir a informació sobre un determinat tema de manera ordenada. Actualment, aquest gènere ha evolucionat de forma espectacular tant a nivell de disseny i impressió com de continguts. A hores d’ara podem trobar llibres informatius sobre pràcticament qualsevol tema, des de qüestions científiques o relacionades amb la natura a temes històrics, socials o polítics. En aquest episodi vos posem un parell d’exemples de bons llibres informatius del catàleg d’Andana: Aturem la invasió. No ens deixem dominar pel plàstic, escrit per Raül Hurtado i José Ibáñez i il·lustrat per Claudia Mosquera; i Microbis, de Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba. Aprenem junts?


Convidats

Raül Hurtado, coautor d’Aturem la invasió, la il·lustradora Claudia Mosquera, i Sheddad Kaid-Salah Ferrón, coautor de Microbis.


Llibres que apareixen al pòdcast

Podcasts relacionats